getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = PL Test : 'PL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close
W sercu Vichy

W sercu Vichy

Za bogactwem i skutecznością kosmetyków Vichy stoi historia wody termalnej. Stworzona przez naturę, niemożliwa do odtworzenia w warunkach laboratoryjnych, Woda Termalna z Vichy znajduje się w składzie produktów do włosów, ciała i twarzy, aby z pomocą minerałów dodać skórze zdrowia i blasku. Natura, która znajduje się w sercu każdego produktu Vichy jest dodatkowo wspomagana bezpiecznymi dla Ciebie i skutecznymi składnikami.  Cel? Pomóc twojej skórze być silniejszą i piękniejszą każdego dnia.

Arbutyna - czy faktycznie jest toksyczna?

Składniki

Arbutyna - czy faktycznie jest toksyczna?

Arbutyna jest naturalnym składnikiem grupy dermokosmetyków, mających zwalczyć problem plam posłonecznych, przebarwień, trądziku czy na przykład pękających naczynek krwionośnych. Chociaż to substancja bardzo skuteczna w działaniu, Unia Europejska uznała ją za “potencjalnie niebezpieczną”. Jednak na czym w istocie polega jej toksyczność? I dlaczego krem z arbutyną jest tak bardzo popularny w Azji, a maść z hydrochinonem łatwo dostępna w Stanach Zjednoczonych?

Przeczytaj artykuł

Jakie problemy ze skórą rozwiążą kremy z kwasami?

Składniki

Jakie problemy ze skórą rozwiążą kremy z kwasami?

Na pewno każda z nas słyszała kiedyś o zabiegach z użyciem kwasów - skóra po nich staje się wyjątkowo miękka i gładka. Jednak sama nazwa “kwas” dla wielu z nas może brzmieć nieco przerażająco. Kojarzy nam się raczej ze żrącą substancją, przed którą przestrzegali nas w szkole nauczyciele chemii. Jednak w ten sposób działa tylko część z nich - te stosowane w kosmetyce pomogą nam nie tylko złuszczyć martwy naskórek, ale też pozbyć się nieestetycznych plam na twarzy, spłycić zmarszczki, a nawet… nawilżyć skórę! Poznaj najpopularniejsze kwasy w kosmetyce i wybierz krem z kwasami dla siebie!

Przeczytaj artykuł

Algi w kosmetyce - właściwości i zastosowanie

Składniki

Algi w kosmetyce - właściwości i zastosowanie

Wyjątkowe właściwości alg morskich są znane nie od dziś. Do pielęgnacji ciała oraz w celach leczniczych stosowały je już ludy starożytne, zwłaszcza w krajach azjatyckich. Ze względu na ogromne bogactwo pierwiastków, wciąż odkrywa się nowe zastosowanie alg w kosmetyce. Można je znaleźć w składzie kremów, balsamów, maseczek, szamponów czy odżywek. Jakie zastosowanie mają algi w kosmetyce? Jakie są właściwości alg? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na te pytania.

Przeczytaj artykuł

Kwas hialuronowy: szybki sposób na promienną skórę

Składniki

Kwas hialuronowy: szybki sposób na promienną skórę

Jeżeli szukasz sposobu, aby wesprzeć swoją skórę, kwas hialuronowy zdecydowanie powinien się znaleźć na Twojej liście zakupów! Wyjaśniamy, dlaczego ten wyjątkowo nawilżający składnik pomaga w przywróceniu skórze blasku i sprawia, że skóra wydaje się świeższa i promienna.

Przeczytaj artykuł

Ramnoza w kremach przeciwzmarszczkowych - jakie są jej właściwości?

Składniki

Ramnoza w kremach przeciwzmarszczkowych - jakie są jej właściwości?

Ramnoza to, obok proksylenu, innowacyjna molekuła opracowana przez naukowców z laboratoriów L’Oreal, która pobudza do działania zawarte w warstwie brodawkowej skóry fibroblasty, czyli tzw, komórki młodości. Dzięki temu odkryciu ramnoza w kosmetyce zajęła znaczące miejsce, a jako że jest naturalnym cukrem, stała się najsłodszym sposobem na walkę ze zmarszczkami.

Przeczytaj artykuł

Wosk pszczeli w kosmetyce - do czego jest wykorzystywany?

Składniki

Wosk pszczeli w kosmetyce - do czego jest wykorzystywany?

Już od dłuższego czasu zauważyć można tendencję wzrostową do wykorzystania wosku pszczelego w kosmetyce. Również coraz więcej osób zdecydowanie sięga po produkty z jego dodatkiem i chwali sobie ich działanie. Poznaj właściwości wosku pszczelego i dowiedz się, dlaczego warto używać kosmetyków na jego bazie!

Przeczytaj artykuł

Jak żyć w zgodzie z naturą? Zacznij od kremu!

Składniki

Jak żyć w zgodzie z naturą? Zacznij od kremu!

Życie w zgodzie z naturą stało się w ostatnich czasach bardzo modne. Dzięki temu coraz częściej i chętniej sięgamy po owoce, wsiadamy na rower, a także… wybieramy kosmetyki bez chemii. Bowiem jak żyć w zgodzie z naturą, kiedy codziennie używane przez nas kremy mogą zawierać wiele szkodliwych substancji? Zobacz, czym tak naprawdę są kosmetyki naturalne.

Przeczytaj artykuł

Pro-xylane - jakie ma właściwości w kremach przeciwzmarszczkowych

Składniki

Pro-xylane - jakie ma właściwości w kremach przeciwzmarszczkowych

Pro-xylane to biomimetyczna molekuła, która jako składnik aktywny biologicznie znalazła szerokie zastosowanie w produkcji kosmetyków przeciwzmarszczkowych. Pro-xylane jest więc substancją zwalczającą symptomy starzenia się skóry. A na czym dokładnie polega jej działanie? Za co odpowiedzialny jest Pro-xylane w kosmetykach? I dla kogo rekomendowane są kremy o niego wzbogacone?

Przeczytaj artykuł

Oczyszczanie skóry wodą z kranu - czy może pogorszyć nasze problemy ze skórą?

Składniki

Oczyszczanie skóry wodą z kranu - czy może pogorszyć nasze problemy ze skórą?

Według dermatologów oczyszczanie skóry jest niepodważalnym fundamentem pielęgnacji skóry. Ale jak to robić prawidłowo? Każdy dzień wielu osób rozpoczyna i kończy podobny rytuał - rano jest to ochlapanie twarzy zimną wodą z kranu dla przebudzenia, wieczorem tzw. kranówką usuwa się całodzienne zabrudzenia. Jaki to ma jednak wpływ na naszą skórę? Czy jest dla niej tak samo szkodliwa jak dla bębnów pralek? Czy woda z kranu może pogorszyć nasze problemy ze skórą?

Przeczytaj artykuł

Najczęściej czytane

Woda termalna – zastosowanie, sposób użycia, działanie

Woda termalna

Woda termalna – zastosowanie, sposób użycia, działanie

Wody termalne to szczególny rodzaj wód podziemnych, których temperatura w momencie wydobycia jest wyższa niż średnia roczna temperatura powietrza w okolicy, przy czym nie może to być mniej niż 20 Celsjusza. Są to krystalicznie czyste wody zawierające unikalne, właściwe dla danego rejonu kompozycje składników mineralnych i pierwiastków śladowych powstające w wyniku powolnej wędrówki z głębokich warstw ziemi ku powierzchni. Charakteryzują się szerokim zastosowaniem w lecznictwie, a od niedawna również w przemyśle kosmetycznym.

Przeczytaj artykuł

Wosk pszczeli w kosmetyce - do czego jest wykorzystywany?

Składniki

Wosk pszczeli w kosmetyce - do czego jest wykorzystywany?

Już od dłuższego czasu zauważyć można tendencję wzrostową do wykorzystania wosku pszczelego w kosmetyce. Również coraz więcej osób zdecydowanie sięga po produkty z jego dodatkiem i chwali sobie ich działanie. Poznaj właściwości wosku pszczelego i dowiedz się, dlaczego warto używać kosmetyków na jego bazie!

Przeczytaj artykuł

Arbutyna - czy faktycznie jest toksyczna?

Składniki

Arbutyna - czy faktycznie jest toksyczna?

Arbutyna jest naturalnym składnikiem grupy dermokosmetyków, mających zwalczyć problem plam posłonecznych, przebarwień, trądziku czy na przykład pękających naczynek krwionośnych. Chociaż to substancja bardzo skuteczna w działaniu, Unia Europejska uznała ją za “potencjalnie niebezpieczną”. Jednak na czym w istocie polega jej toksyczność? I dlaczego krem z arbutyną jest tak bardzo popularny w Azji, a maść z hydrochinonem łatwo dostępna w Stanach Zjednoczonych?

Przeczytaj artykuł

go to top