POLITYKA COOKIESUWAGA: nasza strona wykorzystuje pliki cookies. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ TUTAJ.

Brak reakcji oznacza akceptację polityki cookies.

Zamknij

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = PL Test : 'PL/'

Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych informujemy, iż administratorem Pani/Pana dobrowolnie podanych danych osobowych jest L`Oreal Polska Sp. z o. o., z siedzibą w Warszawie (03-230), przy ul. Daniszewskiej 4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych oraz w celu wysyłki newslettera zawierającego informacje marketingowe administratora danych. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu oraz poprawiania swoich danych osobowych. Informujemy, iż poza podmiotami uprawnionymi na podstawie przepisów prawa, zebrane dane osobowe nie będą udostępniane.

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do swoich danych osobowcy gromadzonych i przetwarzanych przez L`Oreal Polska Sp. z o. o., poprawiania ich oraz żądania ich usunięcia. Mogą Państwo skorzystać z tego prawa wysyłając e-mail pod adres [email protected]

Szczegóły zasad przetwarzania Państwa danych osobowych   znajdują się w  Regulaminie strony.

OK

OKCancel

Thank you

Close
Składniki

Składniki

Marka Vichy powstała, by oferować kobietom na każdym etapie ich życia produkty, które są bezpieczne a jednocześnie skuteczne dla ich wrażliwej skóry. Tę samą filozofię stosujemy przy doborze składników. Cel? Tworzenie skutecznych formuł opartych na naturalnych składnikach, które pozostawiają skórę zdrową i pełną energii.

Peptydy - jak działają na naszą skórę?

Składniki

Peptydy - jak działają na naszą skórę?

Nasza skóra zmienia się w skutek upływającego czasu oraz niepożądanych czynników wewnętrznych i zewnętrznych. Z wiekiem tkanki tracą objętość, zmniejsza się ilość kwasu hialuronowego i kolagenu, a skóra traci jędrność i elastyczność. Na szczęście w pogotowiu znajdują się peptydy, czyli bioaktywne aminokwasy, które pomogą w walce o młodszy wygląd!

Przeczytaj artykuł

Woda termalna – zastosowanie, sposób użycia, działanie

Woda termalna

Woda termalna – zastosowanie, sposób użycia, działanie

Wody termalne to szczególny rodzaj wód podziemnych, których temperatura w momencie wydobycia jest wyższa niż średnia roczna temperatura powietrza w okolicy, przy czym nie może to być mniej niż 20 Celsjusza. Są to krystalicznie czyste wody zawierające unikalne, właściwe dla danego rejonu kompozycje składników mineralnych i pierwiastków śladowych powstające w wyniku powolnej wędrówki z głębokich warstw ziemi ku powierzchni. Charakteryzują się szerokim zastosowaniem w lecznictwie, a od niedawna również w przemyśle kosmetycznym.

Przeczytaj artykuł

Masło karite w kosmetyce - jak nawilżyć skórę zimą?

Składniki

Masło karite w kosmetyce - jak nawilżyć skórę zimą?

Masło karite, zwane inaczej masłem shea lub po łacinie butyspermum parkii to jeden z tych cudownych składników kosmetycznych, które mogą być stosowane niemal do wszystkiego. Nazywane jest masłem ze względu na swoją stałą konsystencje, która pod wpływem temperatury przechodzi w ciekłą i przypomina olej.

Przeczytaj artykuł

Selen w kosmetykach - jakie są właściwości selenu?

Składniki

Selen w kosmetykach - jakie są właściwości selenu?

Selen ma szerokie zastosowanie nie tylko w medycynie, ale i w kosmetologii, co wynika z jego dobroczynnego, potwierdzonego badaniami wpływu na zdrowie i urodę. Wykazuje działanie  przeciwdrożdżakowe i seboregulujące, dlatego też wykorzystywany jest przede wszystkim w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji włosów.  Co jeszcze warto wiedzieć o tym pierwiastku?

Przeczytaj artykuł

Najczęściej czytane

Woda termalna – zastosowanie, sposób użycia, działanie

Woda termalna

Woda termalna – zastosowanie, sposób użycia, działanie

Wody termalne to szczególny rodzaj wód podziemnych, których temperatura w momencie wydobycia jest wyższa niż średnia roczna temperatura powietrza w okolicy, przy czym nie może to być mniej niż 20 Celsjusza. Są to krystalicznie czyste wody zawierające unikalne, właściwe dla danego rejonu kompozycje składników mineralnych i pierwiastków śladowych powstające w wyniku powolnej wędrówki z głębokich warstw ziemi ku powierzchni. Charakteryzują się szerokim zastosowaniem w lecznictwie, a od niedawna również w przemyśle kosmetycznym.

Przeczytaj artykuł

Wosk pszczeli w kosmetyce - do czego jest wykorzystywany?

Składniki

Wosk pszczeli w kosmetyce - do czego jest wykorzystywany?

Już od dłuższego czasu zauważyć można tendencję wzrostową do wykorzystania wosku pszczelego w kosmetyce. Również coraz więcej osób zdecydowanie sięga po produkty z jego dodatkiem i chwali sobie ich działanie. Poznaj właściwości wosku pszczelego i dowiedz się, dlaczego warto używać kosmetyków na jego bazie!

Przeczytaj artykuł

go to top